Rokilde sykehjem tar i bruk aktivitetsdosetten

Rokilde sykehjem sin kulturgruppe hadde fagdag 2.mai om aktivitetsdosetten med Lone Koldby fra Øyane sykehjem i Stavanger.

«Aktivitetsdosetten er systematisk kartlegging av beboernes interesser og behov, og tilpasning av aktiviteter etter en individuell ukeplan.  Metoden har vært i bruk i et år ved Øyane sykehjem og det ses et tydelig behov for å lage en kvalitetssikring av metoden. I hverdagen viser det seg at det har lett for å skli ut og aktivitetene blir gitt sporadisk og ikke alltid etter kartleggingen eller den oppsatte aktivitetsdosett. Det er et enkelt system og enkelt å sette i gang, det vanskelige består i å holde det gående. 

Gjennom en individuell kartlegging av beboerens interesser skrives en plan i samarbeid med beboeren, og det er pleiepersonalet som er ansvarlig for at aktivitetene utføres og registreres. Målet er å øke trivselen og livsglede, gjøre våkentiden mer stimulerende, nedsette smerte og forhindre uro. Visjonen er å tilby aktiviteter med like stor prioritet som å tilby medisin og kanskje å la aktiviteter erstatte noen typer  tiltak.»   Omtale av aktivitetsdosetten er hentet fra Stokka sykehjem sin prosjektbeskrivelse, publisert på Utviklingssentrenes nasjonale nettside.

Aktivitesdosetten har egen side på Facbook, og her er også Rokilde sykehjem sin fagdag omtalt.

Alle deltakerne på fagdag ble serifiserte «Aktivitesdoktorer», og skal nå starte med registrering og oppfølging av utvalgte pasienter i oppstartfasen, for deretter å bredde tiltaket.

Rokilde sykehjem har etablert en ordning med kulturverter siden høsten 2006, og det er disse utviklingsagentene som nå er sertifisert i å videreføre arbeidet med Aktivitetsdosetten i samarbeid med lederteamet.

Foto av kulturverter i arbeid: Lone Koldby,  hentet fra Aktivitetsdosettens facebookside. Ansatte, pasienter og pårørende vil bli involvert i tiden framover.  Rokilde sykehjem ønsker å etablere et tett samarbeid med pårørende og frivillige med tiltak tilknyttet aktivitetsdosetten. Fra venstre: Thelma Midtbø, Jannika Karlsen, Ingrid Morkestrand, Shanthi, Gro Haldorsen og Astrid Gaupseth, alle kulturverter ved Rokilde sykehjem. Her studeres innholset i «Aktivitetskofferten».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: